Zanimivosti

  • ŽigawwwSi.jpg
  • SB1.jpg

Video

Čudovita lokalna doživetjaPoglejte čudovite pohodniške in kolesarske poti, naravne in kulturne znamenitosti, vrhunsko lokalno kulinariko ali prireditve. Navodila in vodniki vas čakajo!

Navigacija in fotografije vas vabijo na pot

Kar peš iz apartmaja! In to z vodenjem in slikami
  GPS  Ranč Neža, 10 min, otroška igrala, čebele, konji
  GPS  Altgutenberg , 40 min, zgodovinsko obzidje gradu
  GPS  Bistriška planina, 40 min, planšarija z odlično postrežbo
  GPS  Poldetova klopca, 1,5h, vzletišče jadralnih padal
  GPS  Vaško, 60 min, lahka planinska pot, odličen razgled
  GPS  Dovžanova soteska, 2h, naravni spomenik
  GPS  Rožnovenska pot, 4h, romarska pot po travnikih in gozdu
  GPS  Ježe, 30 min, kratka sprehajalna pot po gozdu
Še več poti vas čaka na nastanitvi

Vsa Slovenija za vas


Svoja dopustniška doživetja boste preživljali blizu letališča Ljubljana in blizu najlepših oglednih krajev Slovenije. Na Bledu se boste posladkali s kremno rezino, malo naprej uživali v soteski Vintgar, Bohinju in Triglavskem narodnem parku. Na drugi strani je prestolnica Ljubljana in Postojnska jama z znamenitimi kapniki in človeškimi ribicami. 

Zelena, mirna in varna destinacija


Mirna, zelena in neokrnjena okolica, sončna lega in dih jemajoči razgled je tisto, kar se gostom najbolj vtisne v spomin. Lahko boste uživali na terasi pred apartmajem, ali si boste privoščili krajši sprehod skozi neokrnjene gozdove v okolici.

Pohodništvo


Kar neposredno iz apartmaja se boste odpravili na katero od številnih planinskih tur. Na poteh, ki so jih uhodili naši čevljarski mojstri in planinci, je čutiti veselje do življenja in ljubezen do narave. Lahko izberete dvatisočaka ali romantični pohod med travniki, vedno boste stran od gneče in sredi narave.


Kolesarstvo


Na kolesu je najlepše raziskovati svet, še posebej na destinaciji, ki je specializirana za turno kolesarjenje. Na Tržiškem je kar 30 trasiranih poti in vsaka ponuja drugačno vožnjo. Levo vas bo tresel adrenalin, na desni vas čaka idilična steza za vso družino. Pejmo po svoji poti s kolesom.

Staro mestno jedro

Tržič - zmajevo mesto podjenih in spretnih

Vse se je začelo z zmajem. Zaredil se je globoko v gori Košuta. Ko je zrasel v ogromno zverino, je to razklalo goro na dvoje. Sprožil se je bobneč plaz skal, ki je zasul naselbino pod goro. Da bi se rešili, so prebivalci stekli v dolino. Čez čas jim je zmanjkalo sape in so se ustavili. Tam je zrastel današnji Tržič

Dovžanova soteska


Ta soteska je potovanje v času. Čeprav je starejša kot dinozavri, ni vanjo nikoli stopila dinozavrova noga. Je pa zaplavala. Tu je bilo zadnjih 300 milijonov let tropsko morje. V njem je vrvelo morskih živali, zato danes v skalah soteske mrgoli njihovih fosilov. Tudi takih, ki jih ni nikjer drugje na svetu.