Zanimivosti

  • Glava 3.jpg

Video

Tržič te izzivaPoglejte čudovite pohodniške in kolesarske poti, naravne in kulturne znamenitosti, vrhunsko lokalno kulinariko ali prireditve.

Čudovita Slovenija


Svoja dopustniška doživetja boste preživljali blizu letališča Ljubljana in blizu najlepših oglednih krajev Slovenije. Na Bledu se boste posladkali s kremno rezino, malo naprej uživali v soteski Vintgar, Bohinju in Triglavskem narodnem parku. Na drugi strani je prestolnica Ljubljana in Postojnska jama z znamenitimi kapniki in človeškimi ribicami. 

Zelena, mirna in varna destinacija


Mirna, zelena in neokrnjena okolica, sončna lega in dih jemajoči razgled je tisto, kar se gostom najbolj vtisne v spomin. Lahko boste uživali na terasi pred apartmajem, ali si boste privoščili krajši sprehod skozi neokrnjene gozdove v okolici.

Pohodništvo


Kar neposredno iz apartmaja se boste odpravili na katero od številnih planinskih tur. Na poteh, ki so jih uhodili naši čevljarski mojstri in planinci, je čutiti veselje do življenja in ljubezen do narave. Lahko izberete dvatisočaka ali romantični pohod med travniki, vedno boste stran od gneče in sredi narave.


Kolesarstvo


Na kolesu je najlepše raziskovati svet, še posebej na destinaciji, ki je specializirana za turno kolesarjenje. Na Tržiškem je kar 30 trasiranih poti in vsaka ponuja drugačno vožnjo. Levo vas bo tresel adrenalin, na desni vas čaka idilična steza za vso družino. Pejmo po svoji poti s kolesom.

Staro mestno jedro

Tržič - zmajevo mesto podjenih in spretnih

Vse se je začelo z zmajem. Zaredil se je globoko v gori Košuta. Ko je zrasel v ogromno zverino, je to razklalo goro na dvoje. Sprožil se je bobneč plaz skal, ki je zasul naselbino pod goro. Da bi se rešili, so prebivalci stekli v dolino. Čez čas jim je zmanjkalo sape in so se ustavili. Tam je zrastel današnji Tržič

Dovžanova soteska


Ta soteska je potovanje v času. Čeprav je starejša kot dinozavri, ni vanjo nikoli stopila dinozavrova noga. Je pa zaplavala. Tu je bilo zadnjih 300 milijonov let tropsko morje. V njem je vrvelo morskih živali, zato danes v skalah soteske mrgoli njihovih fosilov. Tudi takih, ki jih ni nikjer drugje na svetu.